Mijn verhaal...

Oprichter / Trainer Pijn Reset Methode Tim van Orsouw (1987)

Geen biertjes tappen of vakkenvullen, maar masseren

In plaats van als vakkenvuller of barman, begon ik op mijn 18e -na een jaar ziektewet met chronische pijn- aan mijn "carrière" als gediplomeerd sportmasseur en triggerpointtherapeut in mijn eigen praktijk.

Tegelijkertijd studeerde ik ook fysiotherapie, maar had ik nog last van chronische pijn na enkele operaties aan mijn longen.

Chronische pijn opgelost
In tegenstelling tot wat de artsen mij vertelden, bleek dat niet het littekenweefsel van mijn longoperaties voor de chronische pijn zorgde, maar dat de boosdoener zat in een paar kleine triggerpoints in mijn spieren!

Helaas wist destijds geen enkele zorgverlener mij dat te vertellen en liep ik een paar jaar met pijn rond. De bijbehorende boosheid die daarbij kwam kijken vormde destijds brandstof om alles te gaan bestuderen over triggerpoints was los en vast zat. 

Ruime ervaring

Inmiddels zijn we 17 jaar verder en heb ik als Neuromusculair therapeut, coach en trainer van de Triggerpoint / Pijn Reset Methode ruime ervaring met het snel en permanent elimineren van o.a. (chronische en/of complexe) vormen van onder meer: hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderblessures, rug-, bil- en heuppijn, stijve spieren en met het optimaliseren van topsport prestaties.500+ cursussen en seminars
 in binnen- en buitenland

Met name in de afgelopen 12 jaar verdiepte ik me in honderden boeken (2 per week) en volgde ik met gemiddeld zo'n 2 dagen per week in totaal meer dan 500cursussen of seminars. Ik ging op zoek naar de meest effectieve methodes die ik kon vinden in binnen- en buitenland en op basis van deze ervaring ontwikkelde ik de Triggerpoint Reset Methode, wat later Pijn Reset Methode is gaan heten.Presteren op topniveau


Van 2015 t/m 2017 gaf ik het zogenaamde Individuele Reset Traject (IRT) volgens mijn methode aan mensen met chronische pijn. Inmiddels geef ik toonaangevende, hoogwaardige trainingen aan ambitieuze therapeuten.

Het doel van deze coaching trajecten is het elimineren van te lang durende pijnklachten en/of blessures, zodat cliënten weer op topniveau kunnen presteren. 


Triggerpoint Reset Methode / Pijn Reset Methode

Deze manier van "triggerpoint-therapie" die ik heb ontwikkeld is overigens compleet anders dan triggerpoint-therapie en is niet te vergelijken met bijv. dry needling of triggerpointmassage. Excuus dus voor de verwarrende domeinnaam!

De behandelingen en coaching sessies zijn in tegenstelling tot vele andere vormen van therapie in principe dan ook zonder naalden, injecties, kraken, krachttraining en pijnlijke (zelf)massage.

Mijn drive komt voort uit mijn eigen verleden met chronische pijn. Zo'n 8 jaar lang raakte ik om de haverklap geblesseerd met sporten en ik had geen idee hoe het kwam. Op mijn 17e zat ik na een paar zware longoperaties zelfs een jaar lang in de ziektewet. Ik was (altijd al) een stijve hark, ik had chronische pijn en ik had de energie van een doodgeboren pak vla. Ik weet hoe het voelt om beperkt te zijn door mijn lichaam, maar gelukkig weet ik ook hoe weer zelf de regie over mijn gezondheid kan krijgen.


Waar ik inmiddels in geloof is dat ons lichaam onder de juiste omstandigheden zichzelf kan genezen én ik geloof ook dat het mogelijk is om zelf de regie te krijgen over onze gezondheid.

Pijn is echter wel een signaal, ons lichaam probeert ons iets te vertellen... en gaat pas over nadat je de bijbehorende les hebt geleerd. Tijd om eens open minded te gaan luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft :-)  


Inmiddels ervaren therapeut, trainer en coach

Interessant netwerk...

Ik heb het voorrecht gehad om de afgelopen jaren 1000+ mensen persoonlijk te hebben mogen begeleiden in het sterk verminderen of in zijn geheel elimineren van chronische pijnklachten, onder wie topatleten, succesvol ondernemers, BN'ers en internationale 'celebrities' zoals gezondheid expert David Wolfe (foto) en best-selling auteur Brian Tracy.

Ook een groot deel van de mensen waar ik zowel zakelijk als privé mee om ga zijn bijna allemaal ervaringsdeskundigen en/of professioneel gezondheid experts. Ook dat helpt! 


Dankzij mijn netwerk heb ik het voorrecht om op de hoogte te zijn en persoonlijk ervaring te hebben met nieuwe ontwikkelingen in de wereld van o.a. voeding, zoals raw food, superfoods, hoge kwaliteit supplementen, ontgiftings methoden etc., maar op op het gebied van persoonlijk leiderschap, marketing, energiewerk, emotional stress relief, spiritualiteit en andere natuurlijke geneeswijzen voor het verkrijgen van een optimale gezondheid.

Toonaangevend trainer, spreker & opleider

Vanaf 2008 tot 2015 gaf ik regelmatig workshops, seminars, en keynote lezingen over triggerpoints en triggerpointzelfmassage aan zowel mensen met klachten, alsmede aan professionals zoals (fysio)therapeuten en masseurs.

Tegenwoordig doe ik dat niet meer, omdat ik effectievere vormen heb geleerd waarmee de triggerpoints kunnen worden uitgeschakeld door hun oorzaak aan te pakken, in plaats van door alleen op het triggerpoint zelf te gaan werken. 

In 2014 ontwikkelde ik dan ook de Triggerpoint Reset Methode (TRM), waar ik sinds 2015 Masterclasses, Mentor-classes en Retraites in geef.

Deze trainingen zijn bedoelt voor ambitieuze zelfstandig therapeuten of praktijk eigenaren die absoluut het beste willen voor hun patiënten én voor zichzelf. 

Tim als keynote spreker LifeLift Body Event in Amsterdam

Als jij je hand op je rug draait, voelt dat dan wel soepel?

Verslaafd aan studeren / nieuwe dingen ontdekken

In de afgelopen jaren volgde ik 500+ cursussen/trainingen in binnen- en buitenland over allerlei onderwerpen die ik belangrijk vind, waaronder Voeding, Glycobiologie, Healing, Mindset, MindBody, Psychologie, Marketing, Spiritualiteit, Leiderschap, Coaching, Oosterse- en andere natuurlijke geneeswijzen.

Op het gebied van pijn- spier- en triggerpointbehandeling waren dat onder andere: Triggerpointmassage (eerste lichting NL in 2007), Fysiotherapie (2005-2009), Triggerpoint Specialist (docent), Neuromusculaire therapie (HBO), Medical Taping Concept, Easy Taping, Sportmassage, Dry Needling, Triggerpoint Spray & Stretch, Primal Reflex Release Technique, Neurostructural Integration Technique™ , Energetic Structural Balance®,   Orthopedische Revalidatie (Fysio Physics) incl. Advanced cursussen, Emmett Technique® en NRT®.

Ook op het gebied van Psychologie/Mindset heb ik mezelf bekwaamd in onder andere het werk van Prof. Dr. John Sarno, Adam Heller, Steven Ozanich, Byron Katie, Dr. Edwin Yager, Dr. Howard Schubiner en meerdere andere specialisten op het gebied van MindBody. Ook heb ik verschillende leiderschap programma's gevolgd bij o.a. Landmark Worldwide, GOTO11 (nu NoMoreGur.us), Peak Potentials Training, Brendon Burchard, Tony Robbins en sinds 2015 met name zeer intensief bij Wake Up Warrior in de VS.

De Pijn Reset Methode bestaat uit een eigen mix van aangepaste varianten, vaak afgeleid uit op de bovenstaande opleidingen met als doel om triggerpoints direct te neutraliseren en het zenuwstelsel te kalmeren.

In actie tijdens één van de mentor-class trainingen voor therapeuten (2018)

Tweedaagse marketing training (2018) Behalve het leren van nieuwe behandeltechnieken, geef ik ook training in business en leiderschap, zoals branding, marketing en mindset.

Hoe kan ik je helpen?