Langdurige pijn oplossen
& een droompraktijk creëren?

Ontdek het Pijn Reset Methode Blueprint Coaching Programma voor ambitieuze therapeuten

GRATIS ADVIESGESPREK AANVRAGEN


Een moderne manier werken,
die nieuw is in 'therapie-land',
met onder meer:

Effectieve 'Reset Technieken'

Gebruik de 15+ verschillende uiterst effectieve hands-on reset technieken voor het direct deactiveren van pijn en triggerpoints via reflexmechanisme, zoals bijv. de golgi peesreflex.


Dry Needling, pijnlijke massages en manipulaties zijn vanaf nu niet meer nodig, gegarandeerd! 


Je cliënten zullen zeggen dat je 'wonderhanden' hebt! :-) 

Pijn & Leefstijl Educatie

Een belangrijk gedeelte van de Blueprint bestaat uit educatie op het gebied van pijn, psychosomatiek, het onderbewustzijn en leefstijl. 


Met behulp van dit programma wat je eerst zelf doorloopt, ben je in staat om de onbewuste onderliggende emoties te (h)erkennen en los te laten bij jezelf en je patiënten. 

Zeg maar doei tegen chronische pijn, slechte gewoontes en afhankelijkheid. 


Commerciële Vaardigheden

Dit heb je niet geleerd op school!

Ontdek hoe je op een exclusieve manier te werken als praktijkhouder. Trek je ideale patiënten aan en ga voor kwaliteit ipv kwantiteit, met onder meer alle tijd en ruimte voor optimaal resultaat. 


Wordt onafhankelijk van verwijzers en zorgverzekeraars. Verdien 5-10K+ extra per maand en creëer je droompraktijk onder jouw eigen voorwaarden. 

Transformerende Coaching Skills

Hoe zou het zijn als jouw cliënt zichzelf weet te motiveren om te stoppen met slechte gewoontes?

Dat ze zelf in staat zijn om hun eigen zenuwstelsel te kalmeren en pijn weg te krijgen? 

Door middel van Emotie Reset Coaching en het effectieve RESET framework  wordt jouw cliënt pro-actief en boeken ze wezenlijke, duurzame resultaten.  

Vorig jaar November heb ik bij jou een mentorclass (edit: nu retraite) gevolgd en daarna de verdieping. Het heeft bij mij iets in gang gezet wat niet meer te stoppen is. Ik rook niet meer, heb al mijn angsten overwonnen ( en ik had er veel), heb meer energie, doe ook alleen nog maar wat me energie geeft, me blij maakt. Ik heb weer het roer in handen genomen van mijn leven. Mijn bedrijf is mijn droombedrijf geworden. Dank je wel.
Joyce van Gelder, fysiotherapeut

Wat kan de methode je zoal opleveren? 
3 fysio's delen alvast hun ervaringen: 

Fysiotherapeut Ralf De Roeck, deelnemer mentor-class retraite (2021) + mind-body retraite (2021)
null

Fysiotherapeut Miki Tavasszy, deelnemer mentor-class retraite (2021)  + mind-body retraite (2021)null


Fysiotherapeut Helen Jacobs, deelnemers mentor-class retraite (2021) en mind-body retraite (2021)

nullIets voor jou? 

Vraag direct gratis advies gesprek aan met onze hoofdcoach / adviseur en trainer Milou van Kranen, zodat jullie samen kunnen bepalen of deze methode bij jou en je praktijk past. 
Vul hier je voornaam en e-mail in om naar de volgende pagina te gaan
50%
Aanvraagformulier Adviesgesprek


Beste (fysio)therapeut / praktijkhouder, herken jij jezelf in het volgende?

 • Je wilt je patiënten op de best mogelijke manier helpen, zonder jezelf weg te cijferen.
 • Je wilt de uiterst effectieve hands-on 'reset technieken' toepassen voor het direct deactiveren van pijn en triggerpoints, beter dan dry needling. 
 • Je wilt Mind-Body coaching toepassen om het centraal zenuwstelsel van de patiënt te kalmeren en pijn naar 0 te krijgen, zonder dat je de patiënt hebt aangeraakt.
 • Je bent misschien zelf nog niet helemaal soepel en pijn- of blessure vrij, waardoor je nu geen lichtend voorbeeld bent voor je patiënten
 • Je wilt minder administratielast en overbodige regels, waardoor je meer ruimte hebt om je eigen ding te kunnen doen en tijd te besteden aan wat er daadwerkelijk toe doet. 
 • Je wilt ook virtueel mensen kunnen helpen, zodat je 'corona-proof' bent en je nooit je hand op hoeft te houden bij de overheid.
 • Je verlangt naar meer tijd kunnen nemen voor je patiënten, zonder op de klok te hoeven kijken zodat je net dat laagje dieper kan gaan om tot de wortel van het probleem te komen.
 • Je wilt werken met leuke cliënten waar je energie van krijgt, zodat je op het eind van de dag energiek en met een glimlach thuis komt in plaats van moe.
 • Je wilt je inkomen vergroten, zodat je meer mogelijkheden hebt voor je gezin, het genieten van het leven en je kan blijven investeren
 • Je hebt het gevoel dat er soms nog een puzzelstukje in je toolbox ontbreekt om optimaal of blijvend resultaat te boeken*, en weet dat er altijd een volgend level is. 
*vooral bij langdurige of recidiverende klachten zoals 'whiplash', fibromyalgie, CANS, a-specifieke rugpijn en verschillende soorten schouderklachten. 

Is je antwoord op meerdere vragen 'JA'?

Lees dan even verder, want dan ben je hier aan het juiste adres!

Val jij in het onderstaande profiel?

Je bent een gepassioneerd, bekwaam therapeut / behandelaar met HBO denkniveau.

Je werkt hard en je wilt je patiënten op de best mogelijke manier blijven helpen. 

 Je bent leergierig, open minded & ondernemend.

Je hebt dan ook al diverse cursussen en opleidingen gevolgd in je vakgebied en snapt dat je nooit uitgeleerd zal zijn.

Je bent trots op je praktijk.

Je werkt in je eigen praktijk, al dan niet met personeel óf hebt concrete plannen om binnenkort voor jezelf te beginnen. 

jurgen-meijer

Je bent klaar voor de volgende stap.

Je wilt nog betere, blijvende resultaten en volledig werken onder jouw voorwaarden, met o.a. een betere balans tussen werk- en privé.  

Informeer dan naar de mogelijkheden

Vraag direct gratis advies gesprek aan met onze hoofdcoach / adviseur en trainer Milou van Kranen, zodat jullie samen kunnen bepalen of deze methode bij jou en je praktijk past. 
Vul hier je voornaam en e-mail in om naar de volgende pagina te gaan
50%
Aanvraagformulier Adviesgesprek


Het is je echter niet makkelijk gemaakt...

Immers, aan je vakinhoudelijke expertise ligt het niet. Echter... 

 1. Je werkt momenteel in een zorgsysteem waarin het je nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt om volledig je eigen regels te bepalen. 
 2. Op de reguliere opleiding leerde je om een goede therapeut te worden, maar niet om een praktijkhouder of ondernemer te zijn. 

 3. Je maakt lange dagen en hebt nauwelijks de tijd of rust in je hoofd om 'out of the behandelcabine' te denken of om AAN je bedrijf te werken. 
 4. Je hebt nooit echte training gehad in commerciële / ondernemings vaardigheden zoals marketing, positionering, tekstschrijven en sales.
 5. Veel patiënten zijn vaak niet therapietrouw en/of hebben gewoon een hoop andere problemen die ze niet vertellen, waardoor de resultaten soms ook tegenvallen. 
 6. De korte behandeltijd van 25 tot 60 min. is te kort om op een veilige manier optimale waarde te kunnen geven, zeker bij psychosomatische of complexere klachten.
 7. Je hebt alleen geleerd om je tijd om te ruilen voor geld, en niet echt geleerd hoe je ook virtueel van grote waarde kan zijn voor je cliënten.
 8. Je wordt beperkt door de (te lage) tarieven die grotendeels worden bepaald door de zorgverzekeraars, of door wat 'marktconform' is. 
 9. ... etc. 

null

De hoogste tijd dus om de regie zelf terug te nemen! 

Laat je inspireren in het Pijn Reset Methode coaching programma voor therapeuten

Durf 'out of the box' te denken. Er is veel meer mogelijk dan dat je nu misschien denkt! 


We hebben inmiddels ruimschoots bewezen dat het mogelijk is om:

 • een praktijk of aanbod te hebben waar niet of nauwelijks concurrentie voor is.
 • te werken met een premium behandelplan wat vooraf betaald wordt, in plaats van met (te) korte losse sessies.

Breek je vrij van de macht van zorgverzekeraars
en ga werken onder jouw eigen voorwaarden!

Bepaal dus zelf: 

 • Je ideale werktijden. Pas starten om 10.00u? 1.5 uur middag pauze? Een gehele dag van 10.00-17.00 met slechts één cliënt?  Max. 3 dagen per week? Jij bent de baas! 
 • De hoogte van je tarieven, bijv. 2500,- per dag of per patiënt en verdienen wat je waard bent
 • Met wie je wel/niet werkt, zoals alleen nog maar met de leukste cliënten waar jij energie van krijgt en die je uitstekend kan helpen. 

Lees je nog steeds? Dan is werken volgens de Pijn Reset Methode wat voor jou! Want hoe zou het zijn om bovenop je huidige expertise ook nog eens: 

 • superieure technieken te leren om triggerpoints en pijn direct te neutraliseren in een handomdraai, wat betekent dat je nooit meer Dry Needling, massage of manipulaties hoeft toe te passen?
 • extra gereedschap in je toolbox te hebben om het autonome zenuwstelsel te kalmeren, wat betekent dat je niet meer met de kraan open hoeft te dweilen? 
 • alleen nog maar te werken met 100% therapietrouwe patiënten die bij jou en je visie passen, wat betekent dat het afgelopen is met jezelf te censureren, energiezuigers en patiënten die hun huiswerk niet doen?
 • onafhankelijk van zorgverzekeraars, verwijzers en beroepsgroepen te kunnen werken en volledig zelf de regels zoals je tarief en behandelduur te bepalen?
 • zeer dankbare patiënten te hebben, omdat ze dankzij jou vrij zijn van langdurige/chronische pijnklachten, waarna ze spontaan ambassadeur voor je worden?
 • elke maand duizenden euro's extra te kunnen investeren in je praktijk, expertise, persoonlijke ontwikkeling of gezin, zodat je jouw mooiste leven kan leiden?
 • ook virtueel waarde kunnen leveren, zodat je zelfs tijdens een eventuele lockdown gewoon door kan blijven werken, of zelfs 10, 100, 1000x of meer mensen kan bereiken en je een grotere impact maakt? 

Te mooi om waar te zijn? Nope! Inmiddels hebben vele tientallen collega's in Nederland en België bewezen dat het kan!

Interessant? Dit is wat je op korte termijn voor elkaar kan krijgen als je open minded en in actie gaat! 

Enkele ervaringen van collega's...

"Van 40.000+ naalden per jaar naar 0!"

"Zo'n beetje alle Dry Needling cursussen in Nederland gedaan... <...>

Na de cursus, Pijn Reset Methode, heb ik mijn aanbod drastisch veranderd. Waarom zou ik iemand uit het buitenland wel een hele dag aanbieden en iemand uit Nederland niet? De resultaten zijn verbluffend. Daarom bied ik alleen nog maar 'Individuele Trajecten' aan.

Alex Parengkuan - Sportfysiotherapeut, Human Biomechanics specialist (Rotterdam)

"Dit is de nieuwe standaard in Europa" 

Ik was sceptisch, maar dat was helemaal onterecht. <...> Tim brengt alles mooi samen, hij zorgt ervoor dat je doelen krijgt, dat je aan je zaak kan werken, dat je ambitie wordt gestimuleerd... maar bovenal, de technieken die hij toont, die zijn gewoon superieur.

Dit is gewoon niet vergelijkbaar. Ik heb heel veel cursussen gedaan. Heel veel leuke cursussen gedaan, met leuke mensen, met heel bekwame mensen... maar ik denk nu.... <...> Ik heb nog nooit iets gezien wat zo snel werkt. Dit is gewoon niet normaal. Dit is de nieuwe standaard in Europa. Dit zou iedereen moeten leren.

Ik ben dolgelukkig. Ik sta te popelen om te kunnen beginnen maandag en mensen onder handen te nemen.

Bart Creemers - Osteopaat (België)

"De PRM gaat verder dan je in een normale fysiotherapie-setting kunt realiseren"

Ik heb bijna 30 jaar beroepservaring als fysiotherapeut en héél véél cursussen gedaan. In de PRM komen mijn kennis over het lijf en de relatie tussen stress en lichamelijke klachten eindelijk tot uiting in anders handelen. Ik word heel blij en gelukkig van het helpen van mensen. De PRM gaat verder dan je in een normale fysiotherapie-setting kunt realiseren.

Gertrud Potveer - Fysiotherapeut (regio Enschede)

Over de hoofdtrainer en bedenker van de methode

null

Mijn naam is Tim van Orsouw (1987) en ik ben als de hoofdtrainer en bedenker van de Triggerpoint & Pijn Reset Methode.

In 2006-2007 begon ik als triggerpoint masseur een triggerpoint-therapie praktijk tijdens mijn fysiotherapie opleiding (2005-2009).

Verslaafd aan studeren
Rond 2009 raakte ik na het volgen van een 'Train Your Brain' training verslaafd aan boeken en cursussen. Vanaf dat moment volgende ik gemiddeld iedere week 2 dagen cursus in binnen- en buitenland. Met name in de VS leerde ik o.a. de meest innovatieve, effectieve  technieken, die ik later verfijnde tot wat we nu kennen als 'reset technieken'. Hierdoor werden conventionele triggerpointmassage en dry needling overbodig werden.

Ruime wachtlijst
Mijn praktijk liep daardoor als een trein, maar eind 2014 liep ik bijna tegen een een burn-out aan met mijn praktijk in Amsterdam. Met een bomvolle agenda, een wachtlijst van 3-4 maanden, meer dan fulltime werken, 2 dagen per week cursus volgen en klantenservice tot in de late uurtjes zat ik vast in een onmogelijke situatie.

Tension Myoneural Syndrome (TMS)
In dat jaar kwam in aanraking met het werk van Dr. Sarno, de term TMS en de causale relatie tussen geest en lichaam... en ik besloot het roer om te gooien. Ik stopte met mijn praktijk, verliet mijn appartement en vertrok voor twee maanden naar Bali om bij te komen en om aan mijn nieuwe methode te werken.

Terug in Nederland begin 2015 had ik bijna niks meer. Geen huis, geen praktijk én geen geld... Wat ik wel had was een hoop kennis/ervaring, laptop, telefoon, draagbare massagetafel én een uniek concept. De Triggerpoint Reset Methode (TRM)

Triggerpoint Reset Methode (zo heette het vroeger)
Het lukte me direct om de TRM te verkopen waarin ik o.a. een hele dag bij mensen thuis kwam. Dit werd een groot succes. Inmiddels is die methode verder uitgebouwd tot een coaching programma voor patiënten, en is er sinds 2017 een opleiding voor professionals. 

Inmiddels zijn we in 2023 en...

 • Werken er  tientallen therapeuten nu uitsluitend nog op basis van de Pijn Reset Methode, zonder afhankelijkheid van zorgverzekeraars of verwijzers.
 • Boeken onze cursisten uitstekende, blijvende resultaten met hun patiënten doordat ze de daadwerkelijke oorzaak aanpakken, ruim de tijd voor ze hebben en omdat cliënten zo committed zijn dat ze alle oefeningen doen en adviezen opvolgen.
 • Hebben we de positie om uitsluitend te werken met ideale, 100% gecommitteerde patiënten en cursisten die we uitstekend kunnen helpen.
 • Zijn inmiddels 450+ professionals die de cursus gevolgd hebben.
 • Hebben meer dan 14.000 deelnemers meegedaan aan de betaalde online workshops. 
 • Zijn er zelfs steeds meer bedrijven en verzekeraars die bereid zijn om deze trajecten te vergoeden. 


Graag besparen we je onze jarenlange trial en error en laten we je direct zien hoe jij jouw expertise ook om kan zetten in een dienst waar jouw ideale cliënten op zitten te wachten.


Mijn drijfveer?
Zelf heb ik van mijn 15e t/m 18e onnodig chronische pijn gehad. Niemand wist me te helpen, totdat ik uiteindelijk zelf mijn eigen dokter werd. Dit is de reden waarom ik therapeut en later trainer ben geworden. Het voelt nu als mijn plicht om de miljoenen mensen in Nederland met chronische pijn op een natuurlijke, holistische wijze te helpen aan een (pijn)vrij en inspirerend leven wat hoopgevend is voor anderen.

Eeuwige student en 'trailblazer'
Ook nu blijf ik nog continu bijleren, op zoek naar nieuwe inzichten, technieken en methodes. Sinds 2015 laat ik me ook coachen bij Wake Up Warrior in de VS. Zo volgde ik zelfs in de zomer van 2021 nog een paar live trainingen, ondanks het inreisverbod.

Autonomie, lichamelijke integriteit en transparantie
Dit zijn voor mij drie waarden die ik zeer hoog heb zitten. Zo ben ik sterke voorstander van keuzevrijheid. Zelf mijn eigen leven vormgeven. Zeker in deze bizarre tijd... 

Tim van Orsouw vertelt: 

"Vroeger gaf ik workshops in triggerpointmassage. Ook werkte ik 6 jaar lang vrij intensief met dry needling. 
In alle eerlijkheid was ik jarenlang in de veronderstelling dat triggerpoints de oorzaak waren van de meeste soorten pijnklachten. Met triggerpointmassage en dry needling boekte ik ook leuke resultaten. Althans, dat vond ik zelf... zeker vergeleken met wat ik tijdens mijn fysiotherapie stages had meegemaakt en wat ik van mijn patiënten hoorden die ontevreden waren over hun vorige zorgverleners.  

Waarom ik nooit meer dry needling en triggerpointmassage doe
Echter, 10+ jaar praktijkervaring later en na het volgen van zo'n 400 (!) cursussen in binnen- en buitenland, moest ik toch anders concluderen. Triggerpoints zelf bleken in mijn optiek namelijk slechts zeer zelden de onderliggende oorzaak van pijnklachten te zijn. Triggerpoints en andere drukpijnlijke plekken in het algemeen, lijken eerder een versterker van symptomen, en een gevolg of symptoom van iets onderliggends. 


Sterker nog: als je het mij vraagt, dan is dry needling & triggerpointmassage overbodig en in principe zelfs af te raden om structureel te ondergaan, zeker als stand-alone therapievorm.


Waarom ik dry needling en triggerpointmassage afraad
Als een spier namelijk o.a. door triggerpoints geïnhibeert (verzwakt) en/of overgefaciliteerd (verhoogd in tonus) is, dan heeft dat een functionele reden. Dit kan zowel een fysieke/fysiologische, viscerale maar ook een vanuit de psyche aangestuurde reden zijn. Die triggerpoints zitten er niet voor niks. Hier kom ik zometeen op terug...

Voorbeeld spanningshoofdpijn
Stel je krijgt spanningshoofdpijn.  Er zit spanning en triggerpoints in de nekspieren, zoals de m. trapezius, m. sternocleidomastoïdeus en/of m. splenius capitis etc.. Ook zit er een wervel niet lekker. De simpele gedachte is dan: de triggerpoints veroorzaken de hoofdpijn, of de articulaire disfunctie veroorzaakte de hoofdpijn. De triggerpoints en/of de articulaire disfunctie zouden dan 'de oorzaak' van de hoofdpijn zijn. Door het corrigeren van de werven, of het deactiveren van de triggerpoints verdwijnt de hoofdpijn. Probleem opgelost? Tijdelijk. Echte oorzaak aangepakt? Nee.

Talloze mede-veroorzakers
Als je verder gaat kijken dan blijkt er meer aan de hand te zijn. Naast de triggerpoints, de wervelblokkade of andere disfunctionerende gewrichten heb je ook: een slechte werkhouding, onuitgesproken ruzie met je ex wat gepaard gaat met veel onderdrukte woede, een oppervlakkige ademhaling, verstoorde darmflora, verkeerde voeding, een vergrote lever, financiële stress, te weinig beweging, het litteken van de keizersnede, de wurggreep van de zorgverzekering, je saaie behandelcabine terwijl je een natuurmens bent en vrij wilt zijn, je telefoon 's nachts die niet op de vliegtuigstand staat en/of het te weinig drinken van water. Daar krijg je ook triggerpoints van...

Het gevaar van symptoombestrijding
Als je dan hoofdzakelijk tijd besteed aan het aanprikken of het laten of zelf masseren van triggerpoints, of het manipuleren/corrigeren van de wervelkolom... dan veranderd er weinig significants in al deze factoren. Hierdoor loop je het risico dat je veel te lang symptomen blijft onderdrukken.

Fascia corrigeren? Water drinken? Woede loslaten?
Echter, door bijv. onderin de buik het litteken van de keizersnede te mobiliseren, kan het best zijn dat opeens via de verbonden fascia de spanning op de m. sternocleidomastoïdeus sterk verdwijnt. Een paar liter water drinken ontspant deze spier nog meer. Een nog grotere impact heeft doorgaans het ontdekken en loslaten van de onbewust onderdrukte woede. Dit heeft een directe invloed op je autonome zenuwstelsel, de spanning op de fascia, de organen en hormoonhuishouding.  Het loslaten van onderdrukte emoties deactiveert vaak vrijwel alle betrokken actieve triggerpoints. (!!)

Geen triggerpoints meer?
Aangevuld met een specifieke techniek op de fascia en/of de wervel, kan je de nek weer optimaal laten bewegen waardoor je direct triggerpoints kan voelen smelten onder je vingers. Een diafragma 'reset' zorgt er voor dat je weer optimaal gaat ademen, je doet een detox, gaat gezond eten en besluit om je praktijk helemaal anders te gaan doen. Je verdubbeld je omzet en vrije tijd.  Gevolg: geen triggerpoints en spanningshoofdpijn meer! Het hoofdaccent van de Pijn Reset Methode ligt dan ook op het aanpakken van deze onderliggende oorzaken. 

Of dat je chronische pijnklachten veilig en permanent kan elimineren, hangt dan ook met name af van de manier of methode waarop je de triggerpoints of drukpijnlijke plekken 'reset'. Klassieke manipulaties, dry needling of triggerpointmassage is wat dat betreft dus niet de manier waarop je deze onderliggende oorzaken bij de wortel aan pakt.

Oké Tim, maar als je geen dry needling of triggerpointmassage doet en ook nooit manipuleert, wat doe je dan wel? 


Fascia hoger in 
hiërarchie

Wat ik onder andere heb geleerd is de fascia en het zenuwstelsel hoger in de hiërargie staat dan de spieren. De fascia speelt onder andere een cruciale rol in het bewaken en bepalen van de tensegrity structuur (spanningsevenwicht) in het lichaam. Wanneer de fascia onder invloed van het autonome / centrale zenuwstelsel en/of omwille van arthrogene positiefouten, acute schade of littekenweefsel als een soort scheerlijn op gaat spannen, dan zullen er ook sneller triggerpoints ontstaan of in stand gehouden worden. De triggerpoints zijn functioneel in het bewaken van de tensegrity structuur. 


De triggerpoints zijn dan niet de oorzaak, maar een gevolg / symptoom. Mee eens?
 "

Schouderklachten oplossen kan bijvoorbeeld zo:

Check deze korte video met 'reset technieken' voor de schouder, gefilmd in 2018 tijdens een vakbeurs

Je hoeft geen 'verklevingen' los te maken
Pijnlijke verstoringen zijn doorgaans zacht en simpel neuroreflectoir te beinvloeden. Let op: ik schrijf bewust 'zacht en simpel'. Op bepaalde soort littekens na, heb ik het dus NIET over 'verklevingen' die met pijn 'losgemaakt' moeten worden! Oftewel: géén 'myofascial release', bindweefselmassage, spinale segmentmassage, gebruik van sponsjes, guasha, cupping, naalden, rolfing, foamrolling etc..


Centrale zenuwstelsel hoger in de hiërargie
Echter, een verstoorde of verhoogde activiteit van het centrale zenuwstelsel staat meestal nog weer hoger in de hiërargie dan die fascia. Kan je daar iets bij voorstellen? Het zenuwstelsel is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor die overmatige spanning op de fascia en de spieren. Vaak gaat dit ook gepaard met een vasoconstrictie, waardoor er o.a. sneller verzuring en zuurstoftekort optreedt, met alle gevolgen van dien voor de nocisensoriek. Deze overmatige spanning kunnen we vaak corrigeren door het zenuwstelsel een 'reset' impuls te geven. Deze reset technieken zijn bijzonder geschikt om in korte tijd significante resultaten te veroorzaken, wat de 'reset' technieken ook toepasbaar maakt voor chiropractors en artsen die slechts weinig tijd hebben.

Lange termijn resultaten
Ondanks dat we met de 'reset' technieken binnen enkele minuten vaak chronische pijnklachten kunnen verminderen of elimineren, kunnen we onze patiënten nóg diepgaander helpen. 


Zonder totaalaanpak komen klachten terug 
Wat ik in de jaren voordat ik werkte met de volledige Triggerpoint Reset Methode namelijk keer op keer heb mogen ervaren, is dat veel patiënten vaak weer ergens een andere klacht krijgen nadat het aanvankelijke probleem leek te zijn opgelost. Dan was bijv. de lage rugpijn opgelost, maar kregen ze daarna last van een tennisarm of bijv. van hun darmen. Of als er niet een fysiek symptoom voor in de plaats was gekomen, dan waren ze wel iets anders gaan doen om niet met de onbewust onderdrukte emoties bezig te hoeven zijn, zoals emotie-eten, roken en teveel achter een schermpje zitten. Er was eigenlijk altijd wel wat 'nieuws' met die patiënten! Herkenbaar? 

Onbewuste processen
Wat er meestal aan de hand is bij deze patiënten, is dat dit komt omdat het zenuwstelsel vaak grotendeels wordt verstoord door onbewuste stressfactoren, zoals het onderdrukken van emoties, innerlijke conflicten, relatieproblemen, gedoe in de familie, arbeidsconflict etc... wat kan resulteren in pijn. De Triggerpoint Reset Methode is een complete aanpak waarin ruime aandacht wordt geschonken voor het grondig aanpakken van dit soort stress gerelateerde componenten.

Hoe dit precies werkt en een manier waarop je dit kan aanpakken, leer je in de opleiding: 


Wat ik wel alvast kan verklappen, is dat dit niet gaat lukken in een consult van 25 of 30 minuten.

Om deze component grondig aan te pakken en om het voor je patiënten zo gemakkelijk mogelijk te maken, heb ik in 2015 de zogenaamde 'RESET' Dag ontwikkelt waarin een cliënt één alles omvattende mega-sessie krijgt. Als vast onderdeel van zo'n RESET Dag ontvangt iedere patiënt een serie voorbereidende oefeningen die ze moeten doen, voordat ze langs komen. Deze oefeningen zijn trouwens ook vast onderdeel van de opleiding voor professionals. 

Hierdoor hoeven je patiënten vaak maar 1-3 keer te komen om blijvend significante verlichting of zelfs vrij te worden van 'chronische pijn' waar zogenaamd niks aan te doen zou zijn.

Ben jij een pionier?  Op dit moment vormen 'resetters' slechts 0,25% van de markt en liggen er nog volop kansen. Pioniers zien en grijpen kansen. Sinds mei '17  gingen 450+ collega's je voor, waaronder: (sport)fysiotherapeuten, osteopaten, manueel therapeuten, kinesisten, massagetherapeuten, personal trainers, FP practitioners, Mylogenics practitioners, sportmasseurs, shiatsutherapeuten, dry needling specialisten, triggerpointcoaches, neuromusculair therapeuten, oefentherapeuten, bewegingswetenschappers, podotherapeuten, natuurgeneeskundig therapeuten, acupuncturisten, TuiNa therapeuten, stoelmasseurs, ayurvedisch therapeuten, TCM therapeuten, bowen therapeuten, Emmett practitioners, fasciatherapeuten, psychologen, coaches en verschillende soorten artsen en medisch specialisten. 

Let op: deze training is NIET geschikt voor iedereen!

De Pijn Reset Methode Blueprint is NIET voor leken / patiënten én degene die:

 1. Hun praktijk meer zien als een hobby in plaats van een bedrijf.
 2. Weinig of geen ambitie hebben om zelf praktijkhouder te zijn/worden en liever ook een baan willen behouden.
 3. Niet open staan om ook zakelijk flinke stappen te zetten, zoals meer verdienen en online werken. 
 4. Tevreden zijn met gemiddelde resultaten en patiënten die niet hun huiswerk, oefeningen etc. doen.
 5. Het niet nodig vinden om zelf het goede voorbeeld te geven qua leefstijl en mindset. 
 6. Sceptisch zijn t.o.v. natuurlijke of niet-reguliere geneeskunde en geen open mind hebben.
 7. Op het tarief van de zorgverzekeraar wil blijven zitten of willen concurreren voor lage prijzen.
 8. Slechts interesse hebben omdat ze de nieuwe triggerpoint reset technieken willen leren…
 9. Eerst toestemming moeten vragen aan hun partner of baas of dat ze een cursus mogen volgen.
 10. Structureel uitstel gedrag vertonen, overal 'over na moeten denken' en continu aan het twijfelkonten zijn. 


De Pijn Reset Methode Blueprint is WEL voor jou als je:

 • Een ambitieuze therapeut, coach en/of praktijkeigenaar bent (of binnenkort wilt worden) 
 • Een open mind hebt, leergierig bent en gelooft in de zelf-genezingskracht van het lichaam.
 • Wilt werken met leuke, 100% gecommitteerde patiënten waar je energie van krijgt.
 • Absoluut het beste wilt voor je cliënten EN voor jezelf, waaronder optimaal resultaat, meer (behandel- en vrije) tijd en investeringsruimte.
 • Gretig bent om superieure alternatieven te leren ter vervanging van o.a. dry needling, fricties, triggerpointmassage, manipulaties, mobilisaties en taping.
 • Coaching vaardigheden wilt leren waarmee chronische pijnklachten kunnen worden opgelost.
 • Volledig onafhankelijk van de zorgverzekeraars en verwijzingen wilt kunnen werken.
 • Vindt dat het tijd is om betaald te krijgen wat je waard bent. 
 • Als ondernemer vindingrijk en gecommitteerd genoeg bent om nu investeren in (business) training zoals deze. 
 • In staat bent om krachtige keuzes te maken 

"Ik kan aan elke therapeut die zichzelf een beetje serieus neemt en klaar is voor de volgende stap, deze cursus echt aanbevelen. Het was een waanzinnige ervaring. Ik ben zwaar onder de indruk van wat we bij elkaar hebben kunnen bereiken. "

Milou van Kranen -  na haar eerste PRM cursus. Inmiddels is Milou
Pijn Reset Methode hoofdcoach & adviseur binnen de PRM. 

JE HEBT ALTIJD EEN KEUZE TUSSEN GROEI EN STILSTAND