Video Aspect Ratio: 9:4

OPDRACHT 03 - BEKIJK
MINIMAAL 3 VOLLEDIGE FILMS

Lees deze pagina goed en selecteer welke films je als eerst wilt bekijken

Zoals we al eerder hebben aangegeven doorloop je de aankomende weken vergelijkbare opdrachten die Pijn Reset Methode cliënten ook kunnen krijgen.

Om je cliënten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun eerste sessie en/of op hun 'RESET Dag', adviseer ik om ze afhankelijk van hun 'realiteit' of 'status praesens' en hun doelstellingen, voorafgaand aan het eerste (fysieke) consult een paar specifieke films te bekijken.

Wat je daarnaast ook kan doen, is dat je sommige films na afloop van de behandeling laat bekijken, om ze daarmee te inspireren of extra te motiveren om op verschillende manieren aan gezondheid te blijven werken.

Dus... 


OPDRACHT 03 luidt: 
Bekijk deze week tenminste 2 van de onderstaande 5 films, en binnen twee weken tenminste 3 van de 5. Kies in eerste instantie per categorie steeds één film, en begin bij voorkeur bij Categorie A.

Maak vervolgens van iedere film een korte samenvatting, beschrijf wat je er van vond en wat je er van geleerd hebt. (Richtlijn: 0.5 tot 1 A4tje per film). Vul onderaan deze pagina het formulier in met je verslag. 

Hieronder alvast enkele citaten uit de film "Food Matters" . Lees deze alvast ter inspiratie... want er is geen 'magic bullet' als het gaat om het verkrijgen van lange termijn resultaten... 

Hier onder staan 5 korte trailers van de films.
Bekijk deze eerst 

Bekijk eerst alle trailers, en daarna tenminste 3  volledige versies van de onderstaande films. Kies daarbij steeds één film per categorie:
 

 • Categorie A: Aanbevolen als eerste, maar verplicht als eerste of tweede film deze week: The Tapping Solution (zie het effect van onderdrukte emoties en hoe o.a. iemand in 1 dag van fibromyalgie af komt en hoe iemand in 1 dag dagelijkse chronische rugpijn oplost.) Tip: je kan NL ondertiteling aanzetten. 

  Deze film vorm standaard onderdeel van de PRM en helpt enorm bij het creëren van een open mind en vertrouwen vanuit de cliënt in het effect van de connectie tussen onbewust onderdrukte emoties en pijn. 
 • Categorie B: Keuze uit één van deze twee films over sapvasten: Super Juice Me! (een groep patiënten gaat 28 dagen sapvasten. Ze elimineren allerlei gezondheidsklachten en raken grotendeels of geheel van hun medicatie af) en/of - Fat, Sick & Nearly Dead (award winning documentaire over hoe een Australiër tientallen kilo's en levenslange prednison kwijt raakt door te gaan sapvasten. Staat ook op YouTube met ondertiteling)

  Een film als deze kan je inzetten in je traject wanneer iemand bijv. duidelijk overgewicht heeft, of hardnekkig verslaafd is aan ongezonde voedingspatronen. Hoe helderder iemands hoofd, hoe meer regie ze hebben over hun gedachten en gedragingen. 
 • Categorie C: Keuze uit één van deze twee films over gezonde voeding: Food Matters en/of Hungry for Change (over gezonde voeding)

  Een film als deze zorgt er doorgaans voor dat iemand veel gezonder gaat eten en daardoor net als bij het sapvasten minder snel ontstekingen, irritatie etc. zal ervaren. Gezond eten is sowieso een vast onderdeel van de PRM. Veel mensen scoren hier gewoon zwaar onvoldoende, en dat is nergens voor nodig! 

  De deadline voor het insturen van je verslagen zit in de mail. Zodra je het eerste verslag af is, graag direct versturen)

Word onafhankelijk van je dokter, en neem zelf de regie... 

Één van mijn VIP cliënten die mij meerdere keren inhuurde voor o.a. een RESET Dag en het resetten van zijn team, was gezondheid expert David 'Avocado' Wolfe. Hem zie je ook terug in sommige van de films.


Regelmatig zegt hij briljante teksten, één van lees je hieronder... en sluit mooi aan bij onze missie van de PRM: "Being empowered with the knowledge that you are the creator of your own reality, is the best way to accelerate healing and learning. <...> My goal is to make everybody skilled enough to be able to be their own doctor, their own nutritionist. Because all of us intrinsically have that inside of us."

- David 'Avocado' Wolfe

null

Waar kan ik de volledige films vinden?


Sommige films staan volledig op YouTube, zoals: Fat, Sick & Nearly Dead (incl. NL ondertiteling) en Super Juice Me!  Echter, mijn advies is om je aan te melden bij Gaia. 

Gaia.com (klik hier om er naar toe te gaan) is een soort van Netflix voor bewustmakende gezondheidsfilms, maar bevat ook gezonde recepten en trainingen zoals yoga en meditaties. 


Wat mij betreft een 'must' voor iedere holistisch therapeut die zichzelf een beetje serieus neemt. Gaia was van origine met name gericht op spiritualiteit, mind-body en bewustwording, maar is inmiddels gefuseerd met FMTV (Food Matters TV), waar hoofdzakelijk over spraakmakende gezondheidsdocumentaires stonden. Inmiddels vormen beide partijen samen de grootste databank wereldwijd aan dit soort films / documentaires.

Mijn advies is overigens om direct een jaarabonnement af te sluiten, aangezien je deze website nog vaak zal gaan gebruiken als je volgens de Pijn Reset Methode wilt werken.

Let op: je kunt één week gratis gebruik maken van de proefperiode bij Gaia. Indien je in die gratis week de proefperiode niet annuleert, kun je van Gaia gebruik maken voor €11,99 per maand (of €8,25 per maand wanneer je een jaarabonnement afsluit).

Vul het onderstaande formulier in met het verslag van je eerste twee films: deadline staat in de mail 

Schrijf je verslag  in een Word-document en sla deze ook zelf op. Dat schrijft makkelijker en zo heb je jouw verslag altijd bij de hand. Je ontvangt ook een kopie van jouw inzending in de mail.

Bonus aanraders als je de PRM volledig wilt beheersen:

All The Rage - Saved by Dr. Sarno

Deze film gaat over het permanent elimineren van spanningsgerelateerde pijnklachten zoals rugpijn, hoofdpijn, RSI/KANS, schouderklachten etc. . Echt een must-see als je patiënten professioneel wilt begeleiden met de Pijn Reset Methode, waarbij deze kennis over psychosomatiek cruciaal is. 

Verkrijgbaar via http://alltheragedoc.com/ 

Heal Documentary

Deze spraakmakende documentaire is eind 2017 in premiere gegaan en gaat over hoe allerlei verschillende soorten chronische en zogenaamd ongeneeslijke ziekten, soms toch in een heel korte tijd volledig kunnen genezen. De documentaire bevat allerlei voorbeelden / casuïstiek wat erg uitgaat van een holistische benadering. Erg inspirerend!  

Verkrijgbaar via http://www.healdocumentary.com/

E-Motion The Movie

Deze film gaat over allerlei verschillende vormen van mindbody healing. Je krijgt beter inzicht in de kracht van de mind op het fysieke, en maakt kennis met een heel scala aan behandelmethoden. Als je veel hebt gewerkt in je praktijk, dan bestaat de kans dat je van een behoorlijk aantal van deze effectieve healing modaliteiten nog nooit gehoord hebt(!). Hoe groter je kennis hiervan is, hoe beter jij straks in staat bent om je cliënten te coachen en/of om zelf de juiste verdieping te kiezen die bij jou past. 

Deze film is te bekijken via Gaia.com

The Grounded

The Grounded vertelt het verhaal van filmmaker Steve Kroschel, waarbij hij zijn persoonlijke ervaring deelt met de ontdekking van 'Aarden' en hoe het hem en zijn dorpsgenoten in Alaska helpt om o.a. van chronische pijnklachten af te komen op een natuurlijke, simpele manier. 

Te bekijken via Youtube of via Gaia.com

 

Simply Raw - reversing diabetes in 30 days

Simply Raw gaat over een groep mensen met Diabetes Type 2 en een jongeman met Diabetes Type 1. Ze gaan onder leiding van holistisch gezondheidsexpert Dr. Gabriel Cousens, 30 dagen lang alleen maar raw food eten. Op het eind van de film vertoont niemand meer tekenen van diabetes, zelfs de jongeman met Type 1 diabetes, en zijn alle deelnemers volledig van hun insuline medicatie af. 

Deze film is te bekijken via YouTube of via Gaia.com

Supercharged - Energy, Healing & Purpose

Hoe zou het zijn als je elke dag vol energie wakker wordt en zin hebt om de dag te beginnen? Welke gewoontes gaan hierbij helpen? In deze documentaire leer je enkele super krachtige gezonde 'habits' die jou en je cliënten kunnen helpen om het maximale uit hun leven te halen, en om iedere dag volledig opgeladen te zijn!


Deze film is te bekijken via Gaia.com

(Binnenkort verschijnen er nog extra films op deze pagina. Dat gedeelte is momenteel 'under construction')

Alle films gezien en daarvan een verslag ingestuurd? Vraag dan naar extra bonus suggesties