Niels Hoogenstrijd, MSc

(Locatie: Haarlem)

Bewegingswetenschapper, Golfsurftrainer, Fysiotherapeut
Pijn Reset Methode behandelaar en co-trainer PRM.

Mijn naam is Niels Hoogenstrijd en ik woon samen met mijn vriendin Marrit in Haarlem. Een plek waar we nu 6 jaar heel fijn wonen, zowel dichtbij het centrum van de stad als de duinen en het strand om de hoek.


Sport en het mentale spel

In mijn jeugd ben ik veel met sport bezig geweest. Omdat ik altijd de kleinste was in mijn team heb ik mij op een andere manier moeten ontwikkelen om mij staande te houden. Ik merkte dat ik er erg veel lol in had om met zowel het fysieke als het mentale spel te experimenteren.

Opleiding tot Bewegingswetenschapper

Het was later dan ook erg logisch om Bewegingswetenschappen te gaan studeren. De fysiologie, psychologie en alles wat te maken had met hoe ikzelf beter kon worden in de sport vond ik enorm interessant. Wat ik had geleerd tijdens colleges was ik die middag nog aan het uitproberen op mezelf. Ik had op dat moment ook al erg de behoefte om anderen hiermee te helpen, maar hoe ik dat moest doen en welk beroep daarbij hoorde had ik nog geen idee van, ik werd immer opgeleid tot wetenschapper.


Emotie in de sport

Ik vond mijn grootste passie in het surfen. Een sport waarbij alle aspecten van de sporter goed moeten zijn, anders straft de natuur dat keihard af. Emoties van angst bij een hoge golf, frustratie als het niet lukt, ongeduldigheid bij het wachten op de juiste golf moeten overwonnen worden voor dat ene kleine moment van euforie. 

Ik miste iets..

Als surfleraar en later als manager van de golfsurfbond heb ik mijn passie voor de sport veel kunnen delen. Ik gaf de ene week surflessen aan kinderen uit de Schilderswijk van Den Haag en de andere week reisde ik naar het buitenland voor selectietrainingen van het Nederlandse surfteam. Die verscheidenheid maakte het werk super. Toch miste ik nog iets… 


Écht mensen kunnen helpen

Ik zag veel surfers (en zwemmers) met schouderklachten. Ik ontwikkelde een peddeltraining die voor veel surfers een verschil maakte, maar de langdurige klachten verdwenen eigenlijk nooit. Dat is voor mij de reden geweest om het roer om te gooien en nogmaals een studie te starten waarmee ik mensen écht kan helpen: Fysiotherapie.


Alles viel op zijn plaats

Niet veel later raakte ik in contact met Tim van Orsouw. Tijdens zijn cursussen viel het voor mij op zijn plek. Al die mensen met die langdurige schouderklachten, de surfers, maar vooral ook de mensen op kantoor, in de zorg of met eigen onderneming, daar is een oplossing voor te vinden! Door de oorzaak op te zoeken en niet alleen naar het fysieke te kijken.

"Pijn hoeft niet vanzelfsprekend te zijn."
- Niels Hoogenstrijd

Eye-opener

Ondertussen zijn Tim en ik allebei de tel kwijt van de keren dat ik hem geassisteerd heb en als co-trainer aanwezig was. Ik heb aan mezelf leren werken en ook naar mezelf durven kijken. Iets wat ik voorheen nooit bewust deed, ik kon mij namelijk niet bedenken welke negatieve emoties in mijn verborgen lagen. Dat “zelfs” ik onbewust emoties onderdrukte en daarvoor afleiding strategieën had, was een enorme eye-opener. Als ik nu met een stijve nek wakker word vraag ik mezelf af welke emoties er spelen in plaats van de schuld te geven aan mijn houding of kussen.


Weerstand

Het vergt veel lef om stessfactoren en onderbewuste emoties te onderzoeken. Het gaf bij mij veel weerstand. Opeens had ik dan weer mijn telefoon in mijn handen of merkte ik dat mijn enkel ging knakken. Die bewustwording was een confronterende spiegel. In diezelfde weerstand zat echter wel een cadeautje verscholen en hoe groter de weerstand hoe liever ik zo’n cadeau wil ontvangen.


Mijn missie

Ik wil deze bewustwording delen en de educatie verspreiden. Inspireren om naar jezelf te durven kijken. Het is niet nodig om met die langdurige pijnklachten rond te lopen. Er zit zoveel meer potentie in een mens. Zonde om dat te laten liggen en die dromen op te geven vanwege een pijnklacht die zonder heftige ingrepen te verhelpen zijn!


Neem pijn niet voor lief

Bedenk eens, wat zou je allemaal willen doen en ondernemen op het moment dat de pijn niet meer aanwezig zou zijn? Hoe zou je je dan voelen? Je bent daar dichterbij dan je denkt. In 7 weken werken wij samen naar deze dromen toe in een persoonlijk programma. Met inspirerende opdrachten doe je kennis op waarmee je opkomende pijnklachten tijdig de baas zal blijven.


Pijn hoeft niet vanzelfsprekend te zijn!

Klik nu hieronder voor een gratis intake gesprek met mij

Gratis adviessessie inplannen met Niels?