Rins Spaarnaaij

(Locatie: Oisterwijk NB)

Docentlichamelijkeopvoeding,fysiotherapeut,personaltrainer,regio
coördinatorStichtingEmovere,PijnResetMethodepractitioner.

Herken je dit?

  • Je heb langdurig rugpijn

  • Allerlei therapieën, huisarts, specialisten bezoek of zelfs operatie heeft misschien een tijdelijke verlichting gegeven, maar uiteindelijk niks opgeleverd.

  • Op een feestje (als je jezelf daar al naartoe gesleept hebt) sta je het liefst hangend aan een statafel om je rug te ontlasten.

  • Jouw pijn verplaatst zich soms. Dan zit het weer links, dan weer rechts, dan weer hoger, dan weer lager. Dan is het weer de rug, dan weer de nek, dan weer de bil.

  • Een warme douche of sauna kan de pijn wat verlichten.

  • Je zou zo graag weer willen bewegen, maar je vraagt je af of dit nog wel veilig kan met jouw rug.

  • De intensiteit van jouw rugpijn is niet altijd hetzelfde. Maar op het moment dat je last hebt, voel je jezelf als iemand van tachtig.

Hoe kan dat nou? Je had toch allang van die pijn af moeten zijn?

‘En de pijn, die is weg. Rins heeft mij geleerd dat ik het in mij heb om mijn eigen heler te zijn.’ Nathalie Konijnenberg


Oké, dit ben ik precies. Ik hoef niet verder te lezen, ik wil wel een gratis advies gesprek met Rins.

"‘Ik kan nu leven zoals ik wil leven….. Zonder pijn!’"
- Riet van Roemburg

Vergelijk jouw pijn met de blaadjes van onkruid...
Je kunt het blad wel wegknippen, maar als je de wortel er niet uit trekt, dan groeit er wel weer nieuw blad. Dus je kunt jouw pijn wel wegnemen, door naar de fysio te gaan of de chiropractor, maar dat is onvoldoende om voor eens en altijd gedag te zeggen tegen jouw langdurige pijn. Kenmerkend is dat de pijn terugkomt. En dat hoeft niet altijd op dezelfde plek te zijn. Net als de blaadjes van het onkruid niet exact hetzelfde zijn als voorheen.


Het lastige is dat je de wortel niet ziet. De blaadjes of jouw pijn wel. Daar ben je bewust van. De wortel van jouw pijn zit in jouw onderbewuste. En daar spelen allerlei emoties die een reactie kunnen geven op jouw lijf.

Negatieve emoties zoals boosheid, angst of verdriet zijn dusdanig kwetsbaar om te uiten, dat jouw brein liever pijn behoudt. Want zo lang je met de pijn bezig bent, hoef je niet naar die emotie toe.

Het woord emotie betekent: ‘Naar buiten toe bewegen.’ Dat betekent dat jouw boosheid, angst, verdriet altijd in beweging is en zijn weg naar buiten zoekt. Dat kan zijn in vorm van pijn. Echter, breng je jouw emoties in beweging en spreek je ze uit, dan kan het zomaar zijn dat jouw pijn als sneeuw voor de zon verdwijnt. 


Net zoals bij Riet van Roemburg, na 38 jaar rugpijn en twee hernia operaties zegt ze:

‘Ik kan nu leven zoals ik wil leven….. Zonder pijn!’

Ik ben Rins van Ga Naar Rins

en ik help mensen van hun langdurige (rug)pijn af. Te veel mensen lopen langdurig met pijnklachten rond. Dat is niet nodig en ik denk graag mee in oplossingen.


Herken je jezelf in bovenstaande punten en ben jij bereid om jouw pijn los te laten? Druk dan op de knop hieronder voor jouw gratis adviesgesprek.


Aan de slag