TIM VAN ORSOUW

Bedenker & Hoofdtrainer Pijn Reset Methode

"Nederland bewust én pijnvrij maken!"

Grote beslissingen maken in je leven doe je niet zomaar. Dat doe je op basis van vertrouwen. Niet alleen het vertrouwen in jezelf, maar ook op basis van vertrouwen in de ander. In deze zogenaamde 'Zielsreportage' (33 min.) vertelt Tim J. van Orsouw over hoe hij zelf kampte met chronische pijnklachten en hoe hij na zijn eigen strijd iedere dag met discipline en toewijding zijn grote missie nastreeft: Nederland bewust én pijnvrij maken. Deel jij dezelfde visie? 

Tekst door Marieke Quaars:
Tim van Orsouw (1987) is bedenker van de Pijn Reset Methode (PRM) in Nederland en heeft de afgelopen jaren honderden therapeuten conform deze methode opgeleid. Na massa’s trainingen en cursussen in binnen- én buitenland (500+) op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, marketing, spiritualiteit en business is hij één van de grootste experts in de behandeling van mensen met chronische pijnklachten en therapeuten en coaches helpen aan vrijheid, continue groei en het realiseren van hun ideale praktijk.


Van Orsouw heeft inmiddels meerdere handelsnamen, maar zijn hoofdactiviteit is het opleiden van therapeuten in de Pijn Reset Methode, afgekort ook wel PRM genoemd. De PRM is een holistische manier van coachen en behandelen die bedoeld is om mensen van chronische pijnklachten af te helpen. Denk aan rugpijn, schouderklachten, spanningshoofdpijn, stijve nek etc. Zijn specialisme is dus het blijvend oplossen van klachten. Niet alleen door fysieke behandeling, maar ook door mind-body coaching.


Frustratie & inspiratie

De échte reden waarom hij is gaan doen, wat hij nu doet, gaat zo'n 15 jaar terug en is persoonlijk. Hij vertelt: "Het is een mix van een bepaalde frustratie en inspiratie. Ik heb vroeger lang last gehad van chronische pijnklachten door verschillende operaties die ik onderging ten gevolge van een klaplong. Ik ging van therapeut naar therapeut en van arts naar specialist. Van mijn 15e tot mijn 19e heb ik moeten horen dat ik ermee moest leren leven. Ik vond het super frustrerend dat niemand mij destijds verder kon helpen.

Het gezondheidscircuit was gericht op symptoombestrijding en op een gegeven moment ontdekte ik wat ik er zelf aan kon doen. Onder andere door het behandelen van een aantal triggerpoints in mijn lijf en daarnaast bleek ik stiekem ook heel veel onderdrukte spanning en onderdrukte emoties te hebben. Ik had niet door hoe dit mij beïnvloedde. Uiteindelijk heb ik er toen mijn werk van gemaakt. Het is mijn passie geworden om zoveel mensen bewust te maken van alle mogelijkheden die er zijn om jezelf op natuurlijke wijze te genezen."

Een reis

Op de vraag of hij zijn nu zijn potentieel leeft reageert hij: "Ik denk dat het benutten van een volledig potentieel altijd een reis is. Dat we er altijd al mee bezig zijn, omdat we 'gewired' zijn om ons best te doen en te roeien met de riemen die we hebben. We maken onze keuzes op basis van ons hele referentiekader en vanuit dat oogpunt bezien, leven we eigenlijk altijd ons potentieel.

Tegelijkertijd is er altijd ook een ideaalplaatje. Alles wat ik mezelf kan voorstellen dat ik zou willen doen of zou willen zijn, zou in principe mogelijk zijn. Mijn levensmissie of levenshouding is om zoveel mogelijk op deze ideale persoon te gaan lijken of zoveel mogelijk te doen wat deze persoon zou doen. Dat hele pad daarnaartoe, zie ik als een reis. De kunst is om daar zoveel mogelijk van te genieten."


Missie & Visie

"Waar ik naar toe wil is dat Nederland het meest bewuste land ter wereld is en het land met de minste pijnklachten. Het is mijn wens om met zijn allen bijvoorbeeld de farmaceutische industrie van de eerste pagina van Google af te stoten."

Blue pill, red pill 

Uit het feit dat marketing een standaard onderdeel is van de PRM-opleiding blijkt dat naast coaches helpen met een goedlopende praktijk zijn missie verder reikt. Tim vertelt: "Waar ik naar toe wil is dat Nederland het meest bewuste land ter wereld is en het land met de minste pijnklachten. Het is mijn wens om met zijn allen bijvoorbeeld de farmaceutische industrie van de eerste pagina van Google af te stoten. En dat als jij ergens last van hebt dat je niet meteen een pilletje krijgt, maar dat bijvoorbeeld jouw huisarts jou helpt met je klachten door je bewustzijn te vergroten. Door in de eerste plaats bijv. een bepaalde film, schrijfopdracht, dieet of meditatie te doen en pas wanneer dat niet helpend is, alternatieven inzetten. 

Ik geloof dat we op deze manier ontzettend veel kosten kunnen besparen en ik geloof ook echt dat dit mogelijk is. Als individu dat hebben we dat met hele grote groep tegelijk voor elkaar te krijgen. Dat begint wel vooral bij jezelf." 

Collectief  

“Het is mijn missie om iedereen als individu te bekrachtigen, maar ook vooral iedereen uit te nodigen om samen sterk te staan en te geloven in waar ik in geloof en waar de meeste mensen diep van binnen ook in geloven: in een natuurlijke manier van leven, bewúst en zelf de regie hebben over je gezondheid en over je toekomst." 

null

Een groep cursisten na de 'Wonderhanden in één dag 2.0" masterclass

Hoe kan ik jou helpen? 

 

"I am inspired by this type of trigger-point therapy. Whenever I am back in Holland or whenever I have the opportunity for Tim to work on me again, I will take it."

David 'Avocado' Wolfe - Internationaal gezondheidsexpert, Best-selling auteur & Professioneel spreker