Marc van Maanen 

(locatie: Emmen e.o.)

Eigenaar, Registerpodoloog & Fysiotherapeut
Voetzorg van Maanen

Mijn naam is Marc van Maanen, ik ben 39 en al jaren samen met Stephanie. In 2019 zijn we getrouwd. We hebben 2 dochters, Sanne (2009) en Féline (2013).


Ik ben opgegroeid in Veendam en heb aar ook altijd gewoond als kind. Samen met mijn broertje en mij ouders, die nog steeds samen zijn 😊

Vanaf mijn 6e zit ik op voetbal en dat doe ik nog steeds, daarnaast af en toe mountainbiken, hardlopen of schaatsen als er natuurijs ligt.


Ik ben in 2006 afgestudeerd als fysiotherapeut en heb toen 11 jaar in een grote praktijk gewerkt, waar ik veel deed op het gebied van neurologie, ouderen, maar ook juist jongeren en sporters. Vanaf 2010 ben ik me meer gaan specialiseren op het gebied van voet- en beenklachten. Toch merkte ik dat ik met fysiotherapie niet iedereen goed kon helpen. Dit leidde ertoe dat ik in 2013 ben begonnen met de verkorte opleiding voor Fysiotherapeuten tot Registerpodoloog. Deze mooie combi leverde het beste van 2 werelden op, namelijk de voetkennis van de Registerpodoloog met de kennis van de rest van het lichaam van de fysiotherapeut.


Met deze combinatie ben ik in 2015 voor mijzelf begonnen en medio 2016 werkte ik alleen nog maar voor mijn eigen praktijk met meerdere locaties. Dit liep zo goed dat ik in 2019 mijn eerste medewerker kon aannemen. In 2023 is dat uitgegroeid naar een team van maar liefst 11 mensen!


Maar… nog steeds liep ik er tegenaan dat niet iedereen even goed geholpen kon worden. Dat vond ik vervelend voelen en dat maakte me ook onzeker. Hoe kon het dat persoon X met ogenschijnlijk dezelfde klachten wél beter werd, terwijl persoon Y met dezelfde therapie niet veel resultaat merkte.

In de tussentijd was in 2020 mijn moeder een soort van ingestort. Toen ik in het ziekenhuis aankwam schrok ik van hoe ze erbij lag. Toch was het eerste wat ze vroeg: “Hoe is het met JULLIE!?” een vraag die ik niet had zien aankomen. Het was mij vrij duidelijk dat het om haar ging. Er viel van alles op zijn plek voor me. Ze was altijd voor en met anderen bezig, wilde het voor iedereen goed doen en hielp bij meerdere vrijwilligersorganisaties. Ik raakte hierdoor enorm getriggerd. Als haar dit overkwam, zou het mij kunnen overkomen. En ook talloze andere mensen!

Tegelijkertijd ontving ik een mailtje van Tim van Orsouw en ik besloot me in te schrijven voor de Wake Up Warrior 30 daagse challenge.


ik leerde er onder andere vanuit meerdere hoeken naar een situatie kijken. Was het echt zo als ik dacht dat het is?

Aan een van mijn beste vrienden legde ik de kennis die ik daar opdeed uit als “Omdenken 5.0”.

Ik heb hier veel aan gehad, maar toch zakte het onder de coronaperikelen allemaal wat weg. Af en toe kreeg ik migraine. Soms was ik 1,5 dag zo ziek als een hond na letterlijk 1 biertje te drinken. Dit vond ik vreemd en ik vroeg me af wat dit zou kunnen veroorzaken.


ik leerde er onder andere vanuit meerdere hoeken naar een situatie kijken. Was het echt zo als ik dacht dat het is?

Aan een van mijn beste vrienden legde ik de kennis die ik daar opdeed uit als “Omdenken 5.0”.

Ik heb hier veel aan gehad, maar toch zakte het onder de coronaperikelen allemaal wat weg. Af en toe kreeg ik migraine. Soms was ik 1,5 dag zo ziek als een hond na letterlijk 1 biertje te drinken. Dit vond ik vreemd en ik vroeg me af wat dit zou kunnen veroorzaken.


Begin 2023 besloot ik om me in te schrijven voor de opleiding van de Pijn Reset Methode, om nog meer kennis over mezelf op te doen. En stiekem met de gedachte om mezelf van de migraine af te helpen en misschien kon ik zelfs mijn moeder ook wel verder helpen… Gedachtes die door mijn hoofd speelden.


Tijdens de opleiding sprak ik veel mede zorgverleners. Wat bleken veel zorgverleners met dezelfde issues te zitten! Het zorgen voor een ander kwam vaak ter sprake. Maar ook welke patronen daar eigenlijk achter zitten. En dát is nou net de sleutel tot succes… ontdek die patronen en daar ligt de pot met goud!


Na het afronden van de opleiding had ik al zulke fantastische resultaten gezien bij mijn mede cursisten! Spontaan verdwijnende burn-outs, tinnitus en astmatische klachten. Ongekend!

Ik zag het met eigen ogen, maar kon het bijna niet geloven. “Waarom weet niet IEDEREEN dit?” vroeg ik me af… In de periode erna heb ik nog maar 1 x migraine gehad en toen had ik achteraf een tijdje te hard gewerkt om deze methode draaiende te krijgen in mijn praktijk. Ik had dus meteen de inzichten in waarom het zover gekomen was!


Ik raakte na de opleiding namelijk meteen zo enthousiast dat ik zowel meteen gestart ben met het aanbieden van trajecten alsook meteen 2 van mijn medewerkers bereid heb gevonden om ook de opleiding te gaan doen.

Mijn eerste traject was met Anita als deelneemster, ze had fibromyalgie. HAD inderdaad. Ze liep, voor zover dat kon, rond met een pijnscore van 9 en ze durfde zelf niet te geloven dat het beter zou kunnen worden dan de helft daarvan. Echter halverwege het traject hadden we die score al bereikt! Inmiddels loopt ze al maanden klachtenvrij door het leven en is haar eigen praktijk enorm opgebloeid! 


Daaruit werd ook onze naam geboren: Kl8herstel.nl


Mijn team staat voor je klaar!"Je hoeft niet ziek te zijn om béter te worden!" 

- Marc van Maanen

Selectieprocedure voor een traject met Marc: 

Je kunt bij ons terecht als je voldoet aan 3 of meer punten uit onderstaand profiel:
  • Je bent tussen de 25 en 60  jaar oud
  • Je bent zorgverlener, hebt een dienstverlenend beroep of je bent ondernemer
  • Je hebt steeds aanhoudende of terugkerende klachten
  • Je wilt niet de rest van je leven doorbrengen in de huidige situatie
  • Je weet dat er meer in zit, maar niet precies hoe je dat kunt benutten
  • Je hebt weinig klachten, maar wilt wel veel beter worden en je volledige potentieel benutten
  • Je loopt herhaaldelijk bij een fysio of masseur en bent steeds tijdelijk geholpen
  • Je wilt gewoon van je klachten af!

Vul dan nu het formulier in en vraag een gratis adviesgesprek aan. 
 

LET’S MAKE IT HAPPEN. 

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan: