Jurgen Meijer

(locatie: Arnhem)

Fysiotherapeut met meer dan 20 jaar, Mulligan practitioner, McKenzie therapeut, behandelaar CFT (Cognitieve Functioneel Therapie) & Pijn Reset Methode practitioner + co-trainer

jurgen-meijer

" Mijn naam is Jurgen Meijer, ik woon samen met Inge in Arnhem en met onze drie zonen (10,8 en 6 jaar). In ben opgegroeid in Brabant en ben door mijn studie fysiotherapie in Nijmegen in Gelderland beland waar ik in 2001 mijn eerste baan in Arnhem kreeg. Hier heb ik 17 jaar full time gewerkt. De 2000+ patiënten die ik daar gezien heb, gaven mij veel inzicht in wat wel en wat niet werkt. In de acute zorg is dat voor mij heel duidelijk en helder. De methoden en technieken die ik hierin ken en kan, bieden een goed resultaat voor de patiënt. 


Bij de mensen met langdurige pijn vond ik het lastig om de juiste oplossing te vinden. Ik zag vaak de echte verbeteringen komen bij duidelijke (emotionele) keuzes in hun leven of bij life events zoals een scheiding of overlijden van een dierbare of veranderingen van baan. Toen nog niet goed beseffende welk effect die emoties hadden op het lichaam. 


In 2017 ben ik gestart met een eigen praktijk voor fysiotherapie. Deels omdat ik mezelf wilde uitdagen en deels omdat ik het “anders” wilde doen. “Mijn eigen weg wilde gaan”. Dat anders doen heb ik altijd wel in me gehad. Al mijn opleidingen waren net iets buiten de lijntjes, maar nog wel erkend genoeg om als fysio geregistreerd te bijven. Vanuit deze gedachte ben ik gaan zoeken naar een oplossing voor chronische pijn. Gewoon gegoogeld. Ik kwam uit bij de Pijn Reset Methode. 


Na de opleiding was ik verkocht. Alles viel op zijn plek en ik kon eerdere ervaring met mensen die maar niet beter werden beter plaatsen en verklaren. 

Maar ook de methodiek sprak me aan. Het is anders en niet de halve uurtjes waarin we het halve werk doen, maar een kort traject van 6 weken tot 3 maanden waarin ik maximale aandacht kan geven om je uitstekend te helpen. Naast mijn andere kijk op de behandeling van je klachten, moet er ook iets gebeuren bij jou. Namelijk een open mind, een open hart en een open wil. Ben je bereid om verder te kijken dan wat er mogelijk mis zou kunnen zijn met je lichaam? En heb daarnaast je de moed om ook naar je gevoelsleven te kijken, naar je leefstijl te kijken en te kijken wat er mogelijk nog meer speelt? Kortom ben je bereid om all-in te gaan? 


Wat je dat gaat opleveren is controle over je pijn, maar ook over je leven. Je lijf en geest gaat weer stromen en dat geeft ruimte om stappen te zetten naar een pijnvrij leven. 


Practice what you preach! is een uitspraak die ik omarm. Alleen ik heb zelf geen langdurige pijn. Echter ook andere lichamelijke klachten kunnen hun oorzaak hebben in wisselwerking tussen lichaam en geest. Mijn prikkelbare darm syndroom was jarenlang een diagnose die ik wegwuifde, want daar kon ik me achter verschuilen en over klagen. Ik kon daar toch niks aan doen zo functioneerde mijn darmen gewoon. Door het werk te doen wat ik moest doen, kwam ik erachter dat mijn darmklachten ook een uiting waren en zijn van opgekropte emoties.  Maar ook van mijn leefstijl. Wat ik eet en wat ik drink en de manier waarop ik sport en hoe vaak. Voor mij ook nog een zoektocht die ik moet blijven voeden met discipline en een open mind, hart en wil. 


In mijn Trajecten maak ik een duidelijke foto van je huidige realiteit en vanuit daar ga ik je begeleiden in de gebieden die ik samen met jou belangrijk ga maken.  Sommige onderdelen zal je vanzelfsprekend vinden, andere staan (nog) niet op je radar en zullen je helpen om die volgende stap te zetten in je herstel. 


Ik kijk ernaar uit om met je te gaan werken aan je gezondheid. Ik weet zeker dat het je leven gaat veranderen. Daar zorg ik wel voor!

"Ik kijk ernaar uit om met je te gaan werken aan je gezondheid. Ik weet zeker dat het je leven gaat veranderen. Daar zorg ik wel voor!" 

- Jurgen Meijer

Selectieprocedure voor een traject met Jurgen: 

Ben je een ondernemend persoon?
  • Wil jij blijvende resultaten?
  • Wil jij nu echt van je klachten af?
  • Wil jij weer pijn vrij golfen, tennissen, hardlopen, fietsen, honkballen, sporten of gewoon bewegen?
  • Ben jij iemand die blijvende resultaten wil?
  • Wil jij jouw lichaam, geest, onderneming, gezin als een kampioen laten functioneren en deze titel jaar na jaar te prolongeren?
  • Ben jij iemand die weer van zijn sport wil genieten en/of wil verbeteren?
  • Ben jij tussen de 18 en 55 jaar oud? Heb jij klachten waar niemand echt wat mee kon?
  • Wordt jij belemmerd in jouw leven zoals tijdens je werk, sport of gewoon wanneer je bij je geliefde bent? (even tijdelijke verlichting telt niet) 

Vul dan nu het formulier in en vraag een gratis adviesgesprek aan. 
 

LET’S MAKE IT HAPPEN. 

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan: